Au fost constituite cele trei fracțiuni parlamentare: PAS, BCS și Șor

Ilie Gulca
29/07/2021

În noul legislativ au fost formate trei fracțiuni – PAS, BCS și Partidul Șor. Cea mai mare fracțiune – PAS – a anunțat formarea majorității parlamentare, iar BCS și Partidul Șor s-au declarat în opoziție.

Astfel, fracțiunea PAS este alcătuită din 63 de deputați. Președinte al fracțiunii a fost ales Mihail Popșoi, vicepreședinți – Vladimir Bolea, Lilian Carp, Veronica Roșca și Doina Gherman. Secretar al fracțiunii este Artur Mija.

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor este formată din 32 de deputați. Președinte al fracțiunii este Zinaida Greceanâi, iar vicepreședinți – Constantin Starîș și Corneliu Furculiță, secretar - Vasile Bolea.

A treia fracțiune parlamentară a fost formată din șase deputați ai Partidului Șor. Președintele fracțiunii a fost ales Ilan Șor, vicepreședinte – Petru Jardan, secretar – Marina Tauber.

Cine sunt cei 63 de deputați ai fracșiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate care au format majoritatea parlamentară în noul Parlament puteti aflat AICI și AICI. Echipa Anticoruptie.md le-a radiografiat trecutul, activitatea, interesele și proprietățile cu care intră în Legislativ. Despre cine sunt cei 32 de deputați ai fracțiunii Blocului Comuniștilor și socialiștilor cititi profilurile lor AICI și AICI. Și despre cei șase deputați ai fracțiunii parlamentare Șor citiți AICI.  

Ilie Gulca
29/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii