Audio // Reacția unui fost funcționar de stat prins cu fals în declarația de avere: „Cine v-a trimis?! Am aflat deja la comanda cui scrieți!”

Anticoruptie.md
11/12/2018
Vitalie Zaharia (centru). Foto: Facebook.com

Firma controlată de fostul director al Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor din Moldova (MIEPO), Vitalie Zaharia, Toplider SRL, a câștigat, din 2012 până în prezent, 90 de contracte cu statul, în mărime de circa 42,5 de milioane de lei. Fostul funcționar de stat a ascuns în declarația de avere veniturile companiei înregistrată pe numele nevestei sale, Iuliania Zaharia, arată o anchetă realizată de reporterii Centrului de Investigații Jurnalistice.   

Reporterii au mers la sediul Toplider să discute cu directoarea companiei, Iuliania Zaharia, dar l-au găsit în biroul firmei, muncind, pe soțul directoarei, fostul funcționar Vitalie Zaharia. Chiar și așa, el a spus că nu are habar de companiile respective. „Nu am mințit niciodată în viața mea și nu am făcut mașinații. Din câte știu, Iuliania Zaharia este exact același lucru – o persoană foarte nobilă și are rezultate foarte frumoase. Este o persoană de excepție, care face foarte multe lucruri bune și nu a făcut tot felul de lucruri neplăcute. Totul este transparent”, a declarat el reporterilor, preîntâmpinându-i să fie „foarte atenți și să nu scrie minciuni”.  

Întrebat despre soția sa, fostul director MIEPO a spus că este plecată în străinătate. În schimb, a acuzat reporterii că scriu „la comandă”, că sunt „obraznici” și că „vor să scrie minciuni”. Publicăm mai jos discuția integrală cu Vitalie Zaharia atunci când a fost surprins muncind în biroul directoarei companiei Toplider.

„Haideți să vă înregistrez. Cine v-a trimis, mi-e interesant? Am aflat deja la comanda cui scrieți!”, a amenințat el reporterii.

Au urmat apoi o serie de bâlbe prin care fostul director de la MIEPO a încercat să se disculpe de faptul că a încălcat legea și nu a trecut în declarația sa de funcționar al statului o afacere de familie pe firma Toplider, cu o cifra de afaceri de circa 2,25 de milioane de euro.

Anticoruptie.md
11/12/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii