Aureliu Ciocoi: „Vaccinul își face efectul, cel puțin, în rândul lucrătorilor medicali”

Ilie Gulca
14/04/2021

„Potrivit colegilor de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, faptul că deja nu mai avem medici testați pozitiv, s-ar putea să se datoreze vaccinării. După cum vedeți, vaccinul totuși își face efectul, cel puțin în rândul lucrătorilor medicali”, a spus premierul interimar, Aureliu Ciocoi, marți, în cadrul unui briefing de presă.

Totodată, șeful interimar al Guvernului a precizat că autoritățile se află încă la etapa întâi de vaccinare.

„Este încă o oarecare rezistență. Nu toți vor să se vaccineze cu vaccinul propus. Tocmai din acest considerent se înregistrează această tendință lentă. Sunt mai mult decât sigur că atunci când vom ajunge la etapa a treia și vom deschide larg ușile pentru vaccinarea generală a populației, vom merge foarte rapid cu vaccinarea cetățenilor noștri”, a adăugat el.

Marți au fost înregistrate 544 de cazuri de infecție cu Covid după efectuarea a 4.352 de teste.

În același timp, 1.214 de cetățeni au fost vindecați de Sars-Cov-2 și rămân 11.890 de cazuri active. Totodată, rata infectării continuă să fie înaltă, media pentru ultimele 14 zile indică 423 de cazuri de Covid la 100.000 de locuitori. A fost înregistrat și o reducere a numărului de decese, marți, au murit 29 de persoane.

Ilie Gulca
14/04/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii