Automobile noi, donații generoase și tranzacții de zeci de mii de euro // Averile șefilor Judecătoriei Chișinău în 2020

Cătălina Boico
11/04/2021

Unii vicepreședinți ai Judecătoriei Chișinău au achiziționat anul trecut mașini confortabile, pentru care au achitat sume fabuloase, iar alții s-au lăudat cu sute de mii de lei în conturi și cu donații de mii de euro. Reporterii Centrului de Investigații Jurnalistice au analizat declarațiile de avere și de interese ale președintelui și vicepreședinților Judecătoriei Chișinău depuse pentru 2020 și au aflat ce câștiguri au obținut aceștia și cât au cheltuit pentru bunurile achiziționate.

Vicepreședintele Judecătoriei Chișinău, Ghenadie Pavliuc, s-a pricopsit anul trecut cu două automobile de model Lexus NX300h, valoarea totală a cărora este de 840.750 de lei. Magistratul a putut să-și permită achiziția după ce a vândut anul trecut un apartament, un garaj și două mijloace de transport. Bunurile au fost înstrăinate contra sumei de 420 de mii de lei și 55 de mii de euro. În același timp, Ghenadie Pavliuc l-a împrumutat anul trecut pe fiul său cu 59.300 de lei, iar acesta la rândul său, i-a transferat 30 de mii de lei în cont. În 2020, familia Pavliuc a încasat în total peste 564 de mii de lei din salarii, activitate didactică și indemnizații.

Vicepreședintele Judecătoriei Chișinău, Corneliu Guzun, nu a avut achiziții importante anul trecut. în schimb, el a primit o donație de 6.000 de euro, iar 137.500 lei i-au intrat în conturi din contractele de vânzare-cumpărare. În 2020, magistratul a avut un salariu egal cu 280.749 de lei, la care se adaugă o indemnizație de 9.100 de lei.

Președintele Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu, a trecut în declarația de avere și interese personale pentru 2020 venituri de aproximativ 563 de mii de lei, din salariul său și al soției, activitate didactică, alocații și darea în arendă. La bancă magistratul păstrează peste 233 de mii de lei.

Vicepreședintele Judecătoriei Chișinău, Vitalie Stratan, declară pentru anul 2020 venituri de 386 de mii de lei, din salariul său și al soției, precum și din indemnizații.

Cea de-a patra vicepreședintă a Judecătoriei Chișinău, Aliona Miron, a avut în 2020 venituri egale cu 469 de mii de lei, din salariul său și al soțului, pensie, indemnizație și activitatea didactică. 

Cătălina Boico
11/04/2021
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii