Autoritățile au decis să imunizeze minorii mai mari de 12 ani cu serul Pfizer

Olga Stăvilă
27/10/2021

Responsabilii din sănătate au decis să vaccineze copii mai mari de 12 ani. Părinții care sunt dispuși să-și vaccineze copiii anti-COVID o pot face începând cu săptămâna viitoare. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul unei conferințe de presă.

„Vaccinarea copiilor va fi posibilă începând de săptămâna viitoare, iar părinții care au această dorință se pot apropia de orice centru de vaccinare pentru a-și imuniza copiii”, a declarat Nemerenco.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale recomandă ca imunizarea să fie făcută cu serul Pfizer.

Totodată, Nemerenco a menționat că a crescut cu 30% numărul femeilor însărcinate infectate cu Covid-19, iar din 9.000 de cazuri înregistrate 1.000 sunt în rândul copiilor. Din 168 de copii spitalizați, doi sunt în stare gravă.

Până în prezent, 21.658 de copii și 1.356 de gravide s-au infectat cu Sars-CoV-2. Săptămâna trecută, numărul gravidelor confirmate a crescut de la 37 la 49. Autoritățile îndeamnă femeile însărcinate să se adreseze la medic la apariția primelor simptome.

Săptămâna trecută, a crescut cu 35% și rata de spitalizare a pacienților cu COVID-19, dar și numărul de cazuri grave, a precizat ministra Sănătății: „A crescut numărul cazurilor grave, care, de fapt, sunt influențate de forma actuală, a variantei Delta, mult mai agresivă. Conform ultimelor date, peste 90% sunt cazuri de infectare cu variante Delta”.

În Republica Moldova au fost înregistrate 330.799 de cazuri de infectări cu Sars-CoV-2, iar numărul deceselor asociate COVID-19 a ajuns la 7.576.

 Rata de imunizare a populației constituie 24,8%.

Olga Stăvilă
27/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii