Autoritățile moldovenești îndeamnă cetățenii să evite, în acest weekend, călătoriile în regiunea transnistreană, din cauza unor eventuale provocări

Anticoruptie.md
28/11/2015
Foto: customs.gospmr.org

Cetățenii sunt chemați să evite pe 28 și 29 noiembrie călătoriile în regiunea transnistreană, pe motiv că ar exista semnale despre pregătirea unor acțiuni cu caracter provocator în așa-numitul scrutin electoral din zona de Est a țării noastre. Despre aceasta anunță Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control (CUC), organ administrativ în Zona de Securitate.

Potrivit delegației moldovenești, semnalele că ar fi posibile scenarii cu caracter provocator în regiune vin atât din presă, care relatează despre lupta acerbă pentru putere între grupările politice din regiunea de est a țării, cât și din surse speciale care atestă sporirea prezenței și a activismului structurilor de forță în zonă. Delegația Moldovei spune că a atenționat componenta transnistreană din cadrul CUC asupra necesității de a lua toate măsurile pentru a menține situația în albia normală.

„În acest sens, Chișinăul a făcut apel la respectarea regimului stabilit în Zona de Securitate și la neadmiterea încălcării drepturilor și libertăților omului.Ținându-se cont de aceste semnale, cetățenii noștri și cei străini sunt chemați să se abțină de la deplasări neîntemeiate în regiunea transnistreană în perioada 28 și 29 noiembrie 2015, pentru a evita potențiale incidente și riscuri de securitate”, au spus pentru IPN surse din cadrul delegației moldovenești în Comisia Unificată de Control.

Anterior, Ministerul de Externe de la Chișinău a expediat în adresa misiunilor diplomatice o notă, în care menționează că pretinsele alegeri din estul țării sunt ilegale și afectează suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Republicii Moldova, motiv pentru care se solicită ignorarea lor de către reprezentanții altor state și organizații internaționale. Un apel similar a făcut și Comisia Electorală Centrală către autoritățile electorale și instituțiile din exterior de monitorizare a  alegerilor.

Anticoruptie.md
28/11/2015




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii