Averea unui ofițer de investigații SPIA, sub lupa inspectorilor ANI

Anticoruptie.md
05/04/2021

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat săptămâna trecută controlul averii unui ofițer de investigații din cadrul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al Ministerului de Interne.

O altă procedură de control vizează un posibil conflict de interese admis de către primarul orașului Căușeni. Patru conflicte de interese au fost constatate pe numele unui director de școală de arte din orașul Drochia, unor primari din două localități din raioanele Râșcani și Ceadâr Lunga și a unui fost primar din raionul Sângerei.

Inspectorii au stabilit că trei vameși și un funcționar din raionul Cimișlia au încălcat regimul incompatibilităților de funcție. Două cauze contravenționale au fost pornite în privința unui consilier local din orașul Șoldănești și unui primar din raionul Sângerei. Aceștia ar putea fi sancționați pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale.

Anticoruptie.md
05/04/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii