Avocata Natalia Moloşag rămâne decan al Baroului Chişinău

Julieta Saviţchi
24/03/2016
Natalia Moloșag. Foto: zdg.md

Judecătoria sectorului Râşcani al Capitalei a decis că avocata Natalia Moloşag rămâne să execute funcţia de decan al Baroului Chişinău din cadrul Uniunii Avocaților din Republica Moldova. Potrivit încheierii, hotarârea Adunării Generale Extraordinare a Baroului Chişinău din 22 decembrie 2015, prin care Natalia Moloşag şi șapte membri delegaţi ai Baroului au fost revocaţi din funcţie, a fost suspendată până la adoptarea unei decizii definitive de către instanţa de judecată.

Avocatul Adrian Tăbârţă, unul dintre membrii grupului care a iniţiat la finele anului trecut procedura de revocare a Nataliei Moloşag, susţine pe pagina sa de Facebook că încheierea Judecătoriei Râşcani este ilegală, iar magistrata Ludmila Holeviţkaia ar fi fost influenţată. „Este o încheiere vădit ilegală şi abuzivă. Oamenii nu-i vor şi-i dau afară, dar ei vin cu hârtiuţa şi spun că sunt "nacialnici". Un coleg care era pe coridoare mi-a spus că avocatul Vlad Gribincea a intrat până la şedinţa de judecată în cabinetul magistratului şi s-a aflat acolo vreo zece minute, apoi a ieşit şi a intrat deja oficial în şedinţă”, a declarat apărătorul.

Adrian Tăbârţă a comunicat că la 30 martie va avea loc o adunare generală a avocaţilor din Chişinău, în cadrul căreia va mai fi pusă încă o dată la vot revocarea Nataliei Moldoşag şi a celor șapte membri delegaţi.

Apărătorul Vlad Gribincea, unul dintre delegaţii revocaţi, ne-a declarat că declaraţiile lui Adrian Tăbârţă nu sunt decât nişte insinuări. „Am intrat în biroul judecătoarei doar atât cât am solicitat să fac cunoştinţă cu dosarul. Cum mi-au dat dosarul am ieşit pe coridor. M-a văzut şi colegul lui Tăbârţă”, a precizat apărătorul.

Natalia Moldoşag, aleasă în această funcție în aprilie 2015, a fost revocată după ce a fost învinuită de mai mulți colegi că ar fi admis fraude în exercitarea atribuţiilor. Avocata a declarat că decizia este ilegală, deoarece la adunare nu a existat cvorum. 

Şi Vlad Gribincea susţine că adunarea din 22 decembrie a fost ilegală şi că nu a existat cvorum. “Problema îşi are originea de la desemnarea membrilor în Comisia de Licenţiere. Noi am desemnat oameni integri. Există însă un cerc restrâns care nu doreşte reforme în avocatură”, a spus Vlad Gribincea.

 

Julieta Saviţchi
24/03/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii