Avocatul Emanoil Ploşniţă este noul decan al Baroului Chişinău

Julieta Savițchi
22/04/2016
Emanoil Ploșniță (stânga) alături de fostul judecător Gheorghe Crețu. Foto: Ziarul de Gardă

Avocatul Emanoil Ploşniţă este noul decan al Baroului Chişinău. Adunarea generală a avocaţilor din Capitală a confirmat vineri, 22 aprilie, alegerea acestuia în funcţie.

Alegerea decanului avocaţilor din Chişinău a avut loc la 8 aprilie. Candidatura lui Emanoil Ploşniţă a adunat 176 din voturi, depăşindu-l cu doar 13 voturi pe cea a lui Dorin Popescu. La alegerea decanului, care s-a încheiat seara târziu, au participat peste 400 de avocaţi. Adunarea a ales şi șapte membri delegaţi ai barorului: Ion Dron, Iurie Mărgineanu, Mihai Lupu, Victor Panțâru, Petru Muntean, Constantin Tănase, Victor Burac. Aceștia au fost aleși în locul celor destituiţi la Anunarea generală a avocaţilor din Chişinău care a avut loc la 22 decembrie 2015, când a fost revocată din funcţia de decan și Natalia Moloşag.

Ulterior Natalia Moloşag şi unii dintre membrii delegaţi destituiţi, învinuiţi că ar fi admis fraude în exercitarea atribuţiilor, au atacat în instanţă hotărârea Adunării din 22 decembrie. Dosarul se află pe rol la Judecătoria sectorului Râşcani al Capitalei.

Unul dintre cele mai răsunătoare dosare în care a participat Emanoil Ploşniţă este cel al fostului judecător al Curţii de Apel Chișinău Gheorghe Creţu, condamnat ulterior la doi ani cu suspendare pentru omor din imprudenţă la vânătoarea din Pădurea Domnească. Vlad Gribincea a declarat pentru Anticoruptie.md că nu este de acord cu rezultatul alegerilor şi le va contesta în instanţă. 

Julieta Savițchi
22/04/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii