Bătaie între procurori // Motivul: Dosarul fraudei bancare

Julieta Saviţchi
09/02/2021
Poză simbol

Doi procurori anticorupţie s-ar fi luat la pumni după ce s-au insultat şi s-au învinuit reciproc. Altercaţia ar fi avut loc luni în biroul de serviciu al procurorului Grigore Niculiţă unde colegul său, Victor Muntean, ar fi venit să-i ceară socoteală. Incidentul a fost confirmat de patru angajaţi ai Procuraturii Anticorupţie, care au solicitat respectarea anonimatului, dar a fost infirmată vehement de către procurorii Niculiţă şi Muntean. Cazul a fost raportat pe Harta Corupției a portalului Anticoruptie.md.

Scena ar fi fost urmărită de către doi procurori şi doi ofiţeri CNA, care și ar fi intervenit să-i despartă pe cei doi acuzatori.

„Nu am fost martor ocular, dar toată Procuratura vorbeşte despre aceasta. S-au luat de la nişte insulte, s-au acuzat că ar umbla cu pâra la şef. S-au numit unul pe altul „stukaci” (pârâtor n.r.). Munteanu l-a lovit în faţă pe Niculiţă. Aşa spun colegii care au fost martori”, ne-a declarat un angajat al Procuraturii Anticorupţie.

Un alt procuror ne-a comunicat că rădăcinile conflictului ar fi mai adânci şi ar ţine de dosarul fraudei bancare. Unul dintre cei doi procurori l-ar fi acuzat pe celălalt că nu a obţinut performanţe în investigarea dosarelor ce ţin de furtul miliardului, iar celălalt l-a acuzat de acelaşi lucru pe colegul său şi l-ar fi bârfit faţă de ceilalţi procurori.

Grigore Niculiţă şi Victor Muntean au negat faptul că între ei a avut loc o altercaţie. „De unde aşa informaţie? Nu a fost nimic”, ne-a declarat Niculiţă. „Nu ştiu nimic. Întrebaţi-l pe Niculiţă”, a infirmat şi Victor Muntean.

L-am contactat telefonic şi pe Teodor Codreanu, unul dintre ofiţerii care ar fi încercat să-i despartă pe cei doi. „Nu ştiu, nu a fost. Se poate să vorbim mai târziu despre aceasta?”, ne-a răspuns ofiţerul şi a închis.

Serghei Gavajuc, şeful intrimar al Procuraturii Anticorupţie, la fel, susţine că nu cunoaşte despre incidentul dintre subalternii săi. „Au ajuns procurorii să se bată din cauza indicatorilor de performanţă? Chiar aşa? Mai bine s-ar apuca de lucru. Nu am auzit despre nicio altercaţie dintre subalternii mei. Nu a fost. Eu vreau doar rezultate bune, pentru Procuratură şi pentru societate”, ne-a declarat Gavajuc.

Julieta Saviţchi
09/02/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii