Belarus, Lituania și Suedia, introduse în lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova

Irina Odobescu
12/10/2020
Poliția de frontieră via Facebook

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a actualizat luni lista statelor pentru care a fost stabilit regimul de autoizolare de 14 zile la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Lista include 60 de state, printre care se numără, mai nou, Belarus, Lituania și Suedia.

Cetățenii reveniți din Bahamas, Capul Verde, Canada, Ecuador, Honduras, Irak, Maldive, Naminia, Paraguai, Trinidad și Tobago nu vor mai trebui să stea 14 zile în carantină și nici nu vor îndeplini fișa epidemiologică la intrarea în Republica Moldova. 

Lista țărilor din Zona roșie s-a actulizat, respectiv în listă apare Belarus, Iordania, Iran, Islanda, Lituania, Polonia, Republica Dominicană, San Marino, Slovacia, Surinam și Suedia. La traversarea frontierei de stat, persoanele revenite din aceste țări vor sta în izolare 14 zile. 

Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autorizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova reprezintă incidența cazurilor de infecție cu COVID-19 mai mare sau egală cu 50 de cazuri la 100.000 populație.

Vor completa în mod obligatoriu fișa epidemiologică şi vor respecta regimul de autoizolare de 14 zile toate persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin direct sau în tranzit din statele clasificate ca Zona Roşie.

Irina Odobescu
12/10/2020

Comentarii