"Biblioteca jurnalistului", o nouă resursă informaţională pentru profesioniştii media din Moldova

Anticoruptie.md
06/04/2016

Jurnaliştii din Republica Moldova, comunitatea academică, precum şi studenţii facultăţilor de jurnalism pot beneficia de o bibliotecă specializată online, unde vor găsi articole şi resurse utile activităţii lor profesionale. "Biblioteca jurnalistului", noua platformă web care va fi administrată de Centrul de Investigaţii Jurnalistice din Moldova, conţine o arhivă impunătoare şi va fi completată la zi.

Pe platforma www.mediasource.info profesioniştii domeniului mediatic au la dispoziţie investigaţii şi interviuri publicate în presa scrisă din Moldova începând cu anul 2000; resurse jurnalistice cum ar fi legi, date statistice, sondaje şi rapoarte; o listă de experți din diferite domenii de activitate care își pot exprima opiniile referitor la variate subiecte; precum şi o bază de date cu fotografii ce pot fi utilizate pentru ilustrarea materialelor de presă.  

Astfel, utilizatorii vor avea posibilitatea să se documenteze înainte de a scrie materiale şi să găsească literatura de specialitate necesară. Totodată, proiectul va constitui o arhivă preţioasă a presei din Moldova, unde vor fi depozitate conținuturi utile jurnaliștilor în format text, imagine, audio, video, multimedia.

Platforma www.mediasource.info va fi gestionată de un Consorţiu de ONG-uri din domeniu, jurnaliști, instituții mediatice, comunitatea academică şi administrată nemijlocit de Centrul de Investigaţii Jurnalistice din Moldova. Membrii Consorţiului vor menţine şi completa biblioteca online, vor pune colecţiile din dotare în circuitul profesional al jurnaliştilor şi vor asigura arhivarea materialelor relevante.

"Jurnalismul de investigație, de documentare, de analiza capătă tot mai mult teren în Republica Moldova, de aceea noua platmormă web a fost elaborată tocmai pentru a concentra materiale importante pentru documentare pentru materialele jurnalistice. O bună parte din investigatiile jurnalistice din arhiva www.mediasource.info nu vor fi gasite în alte surse web, întrucât au fost digitalizate de pe varianta print a ziarelor", a declarat Cornelia Cozonac, preşedinta Centrului de Investigaţii Jurnalistice.

Platforma online "Biblioteca jurnalistului" este o iniţiativă a Programului Mass-Media al Fundaţiei Soros-Moldova (FSM). Doritorii o pot consulta gratuit, dar sunt rugaţi să citeze sursa în cazul în care vor prelua informaţie. 

Anticoruptie.md
06/04/2016Follow us on Telegram

Comentarii