50 de persoane au fost ucise și 271 de persoane au fost rănite. Este bilanțul sumbru al atacului rusesc cu rachete asupra orașului ucrainean Poltava. Tragedia a determina SUA să urgenteze livrarea către ucraineni a rachetelor de croazieră JASSM.
Potrivit Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență, ca urmare a atacului rusesc asupra Poltava, 50 de persoane au fost ucise și 271 de persoane au fost rănite. Aceste date sunt actualizate permanent, a declarat ofițerul de presă al Serviciului de Stat de Urgență al Ucrainei, Oleksandr Khorunzhiy, pentru unian.ua.
"În ceea ce-i privește pe cei salvați - 25 de persoane. 11 au fost eliberate de sub dărâmături. O clădire cu șase etaje a unei instituții de învățământ a fost parțial distrusă. Acum se desfășoară operațiuni de căutare și salvare, în consecință, se ține cont de componenta de siguranță. În timpul raidurilor aeriene, este necesar să se retragă personalul, deoarece avem cazuri de lovituri duble ale Federației Ruse asupra salvatorilor noștri", a spus oficialul.
Momentan, peste 220 de salvatori, precum și echipaje canine, au fost implicate ăn oerașiunile de salvare. La fiecare 15-20 de minute este anunțat un regim de tăcere, astfel încât salvatorii să poată auzi oamenii.
În același timp, oficiali de la Casa Albă declară că atacul rusesc a developat încă o dată nevoia urgentă de a întări apărarea antiaeriană a Kievului.
Atacul de marți a fost „o altă reamintire îngrozitoare a brutalității lui Putin împotriva poporului Ucrainei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby.
Oficialul a promis că SUA vor trimite mai mult ajutor militar către Ucraina.
Totodată, SUA discută despre un acord de asigurare a Ucrainei cu rachete de croazieră JASSM. Acestea sunt capabile să pătrundă adânc în teritoriul Rusiei.
Autoritățile regiunii Poltava au decretat trei zile de doliu, începând cu miercuri, 4 septembrie.
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.
Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.
Comentarii