Blocul ACUM nu va face alianță cu PSRM: „Zarurile au fost deja aruncate”

Anticoruptie.md
13/11/2019
unimedia.md

Deputații din Blocul ACUM ar putea continua alianța cu PSRM doar în condițiile în care aceștia ar vota Guvernul Sandu în aceeași componență. Declarații în acest sens au fost făcute de către deputații Blocului ACUM, Alexandru Slusari și Igor Grosu, după întrevederea avută miercuri cu Igor Dodon.

„I-am spus președintelui că există un factor distabilizator pentru a continua alianța cu PSRM și acest factor este chiar el. I-am spus că pentru deblocarea situației ar trebui să avem o garanție, iar aceasta este ca el să-și dea demisia”, a declarat Slusari.

Igor Grosu a adăugat că deține informația că Dodon ar fi pregătit înlocuirea Guvernului Sandu din timp și că „zarurile au fost deja aruncate”, iar toate aceste negocieri inițiate de șeful statului sunt făcute de ochii lumii.

Întrebați despre o eventuală coaliție cu deputații din PDM, Slusari și Grosu au declarat că nu a fost discutată această întrebare, că știu că în PDM sunt persoane cumsecade și profesioniști buni, însă au mai rămas și foarte mulți mercenari de-ai lui Vladimir Plahotniuc.

Amintim că în dimineața zilei de miercuri speakerul Zinaida Greceanîi a anunțat că PSRM dorește să păstreze alianța cu blocul ACUM și să desemneze împreună un candidat pentru șefia Guvernului, însă nu va accepta candidatura Maiei Sandu. 

Anticoruptie.md
13/11/2019

Comentarii