BNM vine cu precizări: „Au fost blocate doar două conturi ale agenților economici din Transnistria”

Anticoruptie.md
10/09/2019
Uzina Metalurgică din Râbnița. Foto: tiraspol.ru

Banca Națională a Moldovei (BNM) a venit, marți, cu precizări legate de blocarea conturilor mai multor companii din regiunea transnistreană în băncile din R.Moldova. În băncile licențiate de la Chișinău au fost blocate, de fapt, conturile a doi agenți economici din cei 420, din regiunea transnistreană. 

„Din 1 iunie 2019 și până în prezent, au fost închise conturile a două persoane juridice​. Aceste acțiuni au fost întreprinse din cauza activității netransparente, nejustificării provenienței banilor, prezentării unor informații eronate și lipsei actelor necesare”, susține BNM.     

Totodată, BNM precizează că, într-un alt caz, a fost refuzată deschiderea conturilor pe motiv că lipseau actele necesare. Un alt cont a fost suspendat temporar la solicitarea Serviciului Fiscal Principal de Stat, din cauza datoriilor acumulate.

„Uzina Metalurgică din Râbnița nu are și nu a avut conturile blocate, nu a primit nicio avertizare și este deservită în regim normal. Informația este valabilă și în cazul celorlalte întreprinderi din regiunea transnistreană despre care se vehiculează în mass-media”, menționează BNM, cu referire la informațiile prezentate de băncile licențiate.

Precizările BNM vin după ce presa de la Chișinău a scris că unui grup de 25 de companii din regiunea separatistă le-au fost blocate conturile bancare în băncile din Republica Moldova. Autoritățile de la Tiraspol califică acțiunile Chișinăului drept o blocadă economică.  

Anticoruptie.md
10/09/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii