Cabinetul de miniștri condus de Ion Chicu a depus jurământul

Anticoruptie.md
14/11/2019
Foto: captură privesc.eu

După ce a primit votul de încredere în Legislativ, Guvernul condus de Ion Chicu a depus joi jurământul de învestire în funcție în prezența președintelui Igor Dodon și a speakerului Zinaida Greceanîi. 

Guvernul condus de Ion Chicu a fost votat joi de 62 de deputați, între care parlamentari din fracțiunile PSRM și PDM și deputatul independent Alexandru Oleinic.

Deputații din Partidul Șor au declarat că se abțin de la vot, iar cei din Blocul ACUM au părăsit sala de ședințe a Parlamentului.

Imediat după ce a fost votat, Ion Chicu a declarat că și-a asumat o sarcină dificilă și are un plan de măsuri la care va începe lucrul imediat după depunerea jurământului. Ion Chicu a mai spus că programul său a fost elaborat într-o noapte.

Lista Cabinetului de miniștri condus de Ion Chicu:

  • Pavel Voicu – Ministerul Afacerilor Interne
  • Alexandru Flenchea – viceprim-ministru pentru Reintegrare
  • Sergiu Pușcuța – viceprim-ministru, Ministerul Finanțelor
  • Ion Perju – Ministerul Agriculturii
  • Aureliu Ciocoi – Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene
  • Victor Gaiciuc – Ministerul Apărării
  • Anatol Usatîi – Ministerul Economiei
  • Fadei Nagacevschi – Ministerul Justiției
  • Corneliu Popovici – Ministerul Educației, Culturii și Cercetării
  • Viorica Dumbrăveanu – Ministerul Sănătății

Amintim că fostul ministru al Finanțelor în Guvernul Filip, Ion Chicu, a fost propus miercuri de către președintele Igor Dodon pentru funcția de prim-ministru. Chicu, a fost numit consilier prezidențial la 8 iulie 2019. După ce PSRM a anunțat moțiunea de cenzură Guvernului condus de Maia Sandu, în spațiul public s-a vehiculat că șeful statului intenționează să-l facă premier pe Ion Chicu.

Anticoruptie.md
14/11/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii