Campania de Vaccinare în Transnistria: „Acum sunt vaccinați angajații ministerelor”

Ilie Gulca
10/06/2021
http://minzdrav.gospmr.org/

Campania de vaccinare în Transnistria a atins 3,9% din populația regiunii. Preferatul vaccin al locuitorilor din stânga Nistrului este medicamentul rusesc „Sputnik V”. În ultimele săptămâni, cele mai multe contaminări la nivel național sunt înregistrate în Transnistria. În Republica Moldova, rata de vaccinare a ajuns la 10,7%.   

Pretinsul minister al sănătății de la Tiraspol susține că 30.469 de persoane din stânga Nistrului au fost vaccinate cu prima doză a preparatului rusesc „Sputnik V”, 16.670 de persoane au fost imunizate cu cea de-a doua doză a aceluiași medicament. Acum sunt vaccinați angajații ministerelor și ai altor instituții care contactează activ cu populația.

4.211 oameni au fost vaccinați cu prima doză AstraZeneca, 812 au fost imunizați cu cea de-a doua. 3529 de persoane au fost vaccinați cu Pfizer, prima doză, în timp ce 944 cu cea de-a doua doză a aceluiași medicament.

Prin urmare, cu prima doză au fost imunizați 39.153 de oameni (8,4% din populația regiunii). Au fost vaccinați cu cea de-a doua doză 18.426 de transnistreni (3,9% din populația regiunii).

Republica Moldova a recepționat 929.990 de doze de vaccin împotriva COVID-19. La 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19. Astfel, toate persoanele, care doresc să se imunizeze împotriva noului virus, au acces la vaccin în toate Centrele de vaccinare din țară.

480.330 de persoane au fost imunizate împotriva noului virus potrivit datelor prezentate recent de secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii Protecției Sociale, Denis Cernelea, în cadrul conferinței de presă săptămânale.

Ilie Gulca
10/06/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii