Candidat-surpriză la prezidențiale, în ultima zi de depunere a actelor: „Am decis că e momentul să revin”

Anticoruptie.md
09/09/2016
captura privesc.eu

Fostul premier Vasile Tarlev a decis să își încerce norocul la alegerile prezidențiale din acest an. Tarlev a venit astăzi la sediul Comisiei Electorale Centrale însoțit de câțiva colegi, precizând că va candida independent, dar are susținerea „unei liste lungi” de organizații neguvernamentale, în special din domeniul afacerilor, a culturii și din medicină.

„Eu un timp m-am concentrat pe activitățile mele, Știți că fac parte dintr-o organizație internațională care numără 30 de state. Dar eu niciodată nu am spus că mă retrag din viața politică sau din activitățile legate de Republica Moldova”, a declarat Tarlev jurnaliștilor.

Vasile Tarlev a fost cel mai longeviv prim-ministru al Republicii Moldova. El a deținut această funcție din 2001 până în 2008. În această perioadă, oficialul a fost acuzat că a îndeplinit mai multe comenzi politice nejustificate venite de la președintele republicii Vladimir Voronin.

Fostul demnitar a fost acuzat anterior că ar fi adus fabrica de dulciuri „Bucuria” în prag de faliment în perioada în care a deținut funcția de director al întreprinderii.

Tot vineri, 9 septembrie, intenționa să se prezinte la CEC, pentru înregistrarea grupului de inițiativă, și controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, cercetat penal pentru escrocherie și spălare de bani. Intenția de a depune actele a fost transmisă încă ieri reprezentanților CEC. Platon urma să meargă la sediul Comisiei Electorale escortat de oamenii legii. În această dimineață, administrația Penitenciarului nr.13, acolo unde a fost plasat în arest Platon, a anunțat sistarea activității instituției, „pentru desfășurarea eficientă a lucrărilor de dezinfectare și deratizare”.

Ana Ursachi, unul dintre avocații lui Platon, crede că este vorba doar de un tertip prin care se încearcă obstrucționarea participării lui Platon la alegeri. „Actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă au fost deja depuse. Era nevoie doar ca domnul Platon să se prezinte la CEC pentru a le semna. Din câte se pare, acest lucru nu va fi posibil”, a declarat Ursachi pentru portalul Anticoruptie.md.

Astăzi este ultima zi de depunere a actelor pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie, curent.

Fostul premier Ion Sturza nu a ezitat să critice, într-o postare pe Facebook, numărul mare de candidați la alegerile din toamnă. „Înțeleg că pe unii îi mănâncă păduchii, dar pe domnul Tarlev ce-l mănâncă?! Drujba narodov? Ridicol și dezgustător! Să fie unica strategie a holdingului? Subțirică și banală. Dar la „pachet” cu morții din cimitire, „gata” să voteze, poate fi și aceasta de ajutor. Stimați „candidați” de „companie”, dacă aveți un pic de demnitate și onoare, retrageți-vă”, li s-a adresat Sturza.

Anticoruptie.md
09/09/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii