Capitala ar putea avea un viceprimar nou. Pe cine l-a ales Ion Ceban să-l înlocuiască pe Victor Chironda

Julieta Saviţchi
25/10/2021

Ex-ministrul Justiţiei în perioada guvernării PSRM, Fadei Nagacevschi, ar putea să ajungă în următoarele zile viceprimar de Chişinău. Edilul Capitalei, Ion Ceban, a propus, luni, candidatura lui Nagacevschi, iar acesta a acceptat oferta.

„Este un specialist foarte bun și competent, care va continua activitatea în domeniul juridic și agenda anticorupție în Primăria Chișinău. Candidatura o voi propune și la următoarea ședință în CMC. Sper că nu va fi abordare politică, dar constructivă din partea celor prezenți”, şi-a justificat decizia Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Fadei Nagacevschi a anunţat pe aceeaşi cale că acceptă oferta: „Vreau să-i mulțumesc primarului general al municipiului Chișinău, domnul Ion Ceban, pentru încredere și înaintarea candidaturii subsemnatului la funcția de viceprimar al capitalei.Este o provocare nouă pentru mine, pe care mi-o asum”.

Amintim că funcţia respectivă a devenit vacantă la începutul lunii iulie a anului curent, după ce Ion Ceban l-a demis pe Victor Chironda. Edilul l-a acuzat pe Chironda că a lipsit nemotivat de la serviciu şi nu şi-a executat atribuţiile. În replică, Chironda a declarat că demiterea sa reprezintă o răfuială politică din partea unui întreg sistem, „caracatiță a construcțiilor”.

Julieta Saviţchi
25/10/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii