Care ar fi cea de-a doua identitate a lui Vlad Plahotniuc în Republica Moldova

Anticoruptie.md
25/11/2019

Victor Novak ar fi cea de-a doua identitate a fostului lider al democraților, Vlad Plahotniuc, în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut în cadrul ediției din 25 noiembrie a emisiunii „Secretele puterii” de la postul Jurnal TV de către moderatorul emisiunii, Alex Cozer.

Invitatul acestuia, șeful Partidului Democrat, Pavel Filip, a declarat că nu cunoaște nicio informație referitor la faptul că Vladimir Plahotniuc ar deține o a doua identitate în Republica Moldova.

Amintim că vineri, președintele Comisiei parlamentare Securitate și Ordine Publică, Chiril Moțpan, a declarat în cadrul unui briefing de presă că fostul lider al democraților, Vladimir Plahotniuc, ar avea dublă identitate în Republica Moldova. 

„Am intrat în posesia unui document care indică foarte clar că cetățeanul Plahotniuc Vladimir are o altă identitate în Republica Moldova. Informația respectivă a ajuns și la Procuratură și a fost pornit și un dosar penal pe acest caz”, a declarat Moțpan. Deputatul Blocului ACUM a precizat că nu poate oferi detalii despre cea de-a doua identitate a fostului președinte al democraților, întrucât aceste date sunt confidențiale. Potrivit lui Chiril Moțpan, documentul ar fi fost obținut când în funcția de director al Agenției Servicii Publice era Serghei Răilean, finul de cununie al actualului președinte PD, Pavel Filip.

Precizăm că în ianuarie 2011, ziarul Adevărul scria că Vladimir Plahotniuc apare în documentele oficiale ale României cu o altă identitate, Vlad Ulinici. „Din iunie 2010, politicianul apare în Republica Moldova ca cetăţean al acestei ţări, cu numele Vladimir Plahotniuc. În acelaşi timp, contrar legislaţiei, aceeaşi persoană poartă numele Vlad Ulinici, sub care are acte de cetăţean român în dreapta Prutului”, scriau jurnaliștii.

Anticoruptie.md
25/11/2019

Comentarii