Care este starea minorilor contaminați în cadrul Centrului Municipal de Plasament și Reabilitare pentru Copii de Vârstă Fragedă

Irina Odobescu
10/08/2020
iDevelop

Șapte copii din cadrul Centrului Municipal de Plasament și Reabilitare pentru Copii de Vârstă Fragedă, testați pozitiv la coronavirusul de tip, sunt tratați în incinta instituției. Copiii se află sub monitorizarea angajaților Spitalului Clinic pentru Copii. Starea pacienților este satisfăcătoare

„Reieșind din specificul instituției medico-sociale, tratamentul copiilor este asigurat în sediul centrului. În cazul în care ar exista un pericol de agravare a situației, copiii ar fi fost transferați în instituțiile medicale cu profil Covid”, au precizat responsabilii Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. 

Primul caz de infectare a fost depistat pe 23 iulie la un angajat al instituției de la care s-au contaminat mai mulți copii. Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a confirmat pentru Anticoruptie.md că Centrul este focar de infecție. Instituția medicală cu pricina găzduiește 71 de copii și patru cupluri mamă-copil (5 copii). 

Cele mai recente date prezentate de responsabilii din sănătate arată că de la începutul pandemiei în Republica Moldova au fost infectați 1.532 de copii și 229 de gravide. 

Irina Odobescu
10/08/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii