Casa de toleranță a lui „Șalun” ar putea fi confiscată de stat

Anticoruptie.md
11/12/2017
Casa care ar putea fi confiscată de procurori. Sursa: BedroomVillas.com

Vila din strada Drumul Taberei 25 din Chișinău, acolo unde timp de mai mulți ani au fost exploatate sexual tinere și minore, recrutate de membrii grupării criminale „Șalun”, ar putea fi confiscată de stat. Curtea de Apel Chișinău a dat curs demersului procurorilor de confiscare specială a imobilului.

În primăvara acestui an, două cetăţence ale Republicii Moldova şi una a Israelului au fost condamnate la câte 12,5 şi şapte ani de închisoare pentru crearea unui grup criminal organizat, specializat în trafic de copii şi proxenetism. Potrivit Procuraturii Generale, în perioada anilor 2009 - 2014, inculpatele au îndemnat şi recrutat pentru practicarea prostituţiei mai multe tinere, printre care şi minore. Acestea erau aduse în casa de pe str. Drumul Taberei, care-i aparţinea uneia dintre inculpate – cetăţeancă a Israelului, tot ea soacra lui Alexandru Covali, alias „Şalun” – capul grupării criminale, condamnat în anul 2010 la 19 ani de închisoare.

Potrivit schemei deconspirate, inculpatele recrutau victimele din familii social vulnerabile, după care le determinau să practice prostituţia. În unele cazuri, victimele erau îndemnate să se prostitueze de către taximetrişti, care le transportau direct în localul închiriat de inculpate. Ele luau de la clienţi banii pentru serviciile prestate de către victime.

Anterior, casa de pe str. Drumul Taberei a mai fost în vizorul organelor de drept, fiind utilizată în scopuri similare de către grupul criminal condus de Alexandru Covali. Prin hotărâri judecătoreşti, proprietarii au reuşit însă scoaterea imobilului de sub sechestru.

Stabilind noi cazuri de trafic de copii şi proxenetism procurorii au pus repetat sechestru pe clădire, în vederea ulterioarei confiscări în folosul statului, iar în aprilie curent, Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, din nou a anulat sechestrul aplicat de procurori asupra imobilului de pe Drumul Taberei. Recent, Colegiul penal al Curţii de Apel a admis apelul procurorului, supunând confiscării speciale acest imobil. Decizia ar putea fi contestată la Curtea Supremă de Justiție.

Anticoruptie.md
11/12/2017




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii