Câte partide nu au raportat cheltuieli pentru campania electorală. Care sunt acestea

Irina Odobescu
09/07/2021
Colaj: CIJM

Patru partide politice și singurul candidat independent dintre cei 23 de concurenți electorali pentru parlamentarele anticipate din 11 iulie 2021 nu au indicat nici venituri și nici cheltuieli pentru campania electorală. Este vorba despre Mișcarea Profesioniștilor Speranța – Nadejda, Partidul Verde Ecologist, Patrioții Moldovei, Noua Opțiune Istorică și candidatul independent Veaceslav Valico. 

Mișcarea Profesioniștilor Speranța – Nadejda, condus de Andrei Donica, a fost înregistrată în calitate de concurent electoral pe 25 mai 2021. În nota informativă prezentată la Comisia Electorală Centrală (CEC) este menționat că partidul nu are cont bancar și că nu planifică cheltuieli în campania electorală. 

Partidul Verde Ecologist nu și-a deschis un cont bancar. Acesta are locul 15 în buletinul de vot. La fel și Partidul Patrioții Moldovei nu a indicat cheltuieli în campanie. Partidul are sloganul: „E timpul să ne întoarcem acasă”. 

Partidul Politic Noua Opțiune Istorică nu a planificat venituri și cheltuieli pentru campania electorală și nu a deschis un cont bancar. Partidul  este singura formaţiune fără siglă la anticipate după ce i-a fost interzis sigla care copia modelui Partidului Acțiune și Solidaritate. 

Candidatul independent Veaceslav Valico, reprezentat în dezbateri de controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, a indicat la CEC că nu are cheltuieli în campania electorală. 

Mai multe știri despre candiații electorali precum profilele acestora și raportele financiare le puteți găsi la rubrica Electorala de pe anticorupti.md

Irina Odobescu
09/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii