Caz de votare multiplă la Anenii Noi, înregistrat de IGP

Ilie Gulca
11/07/2021

 

71 de cazuri de transportare organizată a alegătorilor, corupere a votanților și agitație electorală au fost înregistrate până la ora 19:00 de către Inspectoratul General al Poliției (IGP). De asemenea, angajații MAI au fost sesizați în 242 de cazuri. Dintre acestea, 80 au fost depuse de către concurenții electorali.

Partidele politice au reclamat acțiuni de determinare a votului pentru un anumit concurent electoral. În nouă cazuri a fost constatată agitație electorală în zilele în care această activitate este interzisă.

În plus, poliția instrumentează 19 sesizări cu privire la afișajele electorale, în patru cazuri controlul a fost deja finalizat. În 12 cazuri oamenii legii verifică acțiuni de corupere a alegătorilor. Dintre acestea, în două cazuri, după verificări faptele nu s-au confirmat.

IGP a înregistrat un caz de vot multiplu în Anenii Noi. Oamenii legii colectează probe. De asemenea, au fost înregistrate 21 de cazuri legate de fotografierea și deteriorarea buletinelor de vot.

Ilie Gulca
11/07/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii