Caz tragic în Zona de Securitate cu implicarea așa-zișilor „grăniceri” transnistreni

Ilie Gulca
12/05/2021

Un bărbat de 47 de ani din Răscăieți, Ștefan-Vodă, și-a pierdut viața în apele Nistrului după ce a mers cu un consătean la pescuit. Cei doi au fost somați de un post mobil al așa-numiților „grăniceri” transnistreni să se apropie de malul stâng al Nistrului. Drept reacție, bărbații au încercat să ajungă înot pe malul drept, dar unul dintre ei s-ar fi încâlcit într-o plasă și nu a mai ieșit la mal.

Oamenii legii susțin că victima, împreună cu un consătean în vârstă de 43 de ani, se aflau la pescuit cu o barcă confecționată artizanal. La un moment dat, patru militari transnistreni le-ar fi făcut semn să tragă barca pe malul stâng. Bărbații s-au pus pe fugă, iar doi dintre militari ar fi încercat să înoate după ei. Doar bărbatul de 43 de ani a reușit să ajungă pe malul drept al Nistrului.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, corpul neînsuflețit al bărbatului a fost transportat de militarii transnistreni pe malul de est al Nistrului. „În contextul în care corpul neînsuflețit al persoanei date a fost transportat pe malul stâng al Nistrului de către colaboratori ai așa-numitelor structuri de forță din regiune, instituția a solicitat să fie predat neîntârziat organelor de drept abilitate și rudelor apropiate”, se menționează într-un comunicat al Biroului politici de reintegrare.

Totodată, mediatorii și observatorii în formatul „5+2” la fel au fost informați pe marginea acestui caz. Acest caz va fi abordat de către delegația Republicii Moldova la ședința de mâine a Comisiei Unificate de Control.

Ilie Gulca
12/05/2021Become a Patron!

Comentarii