Cazul unui şofer de la care doi poliţişti ar fi cerut mită, făcut public pe Harta Corupţiei, în vizorul Ministerului Afacerilor Interne

Anticoruptie.md
23/05/2016
Foto: mediafax.ro

Ministerul Afacerilor Interne s-a autosesizat după ce pe Harta Corupţiei a fost publicată o sesizare a unui şofer care se plânge că doi poliţişti i-ar fi cerut mită. "Am pornit o anchetă, materialele sunt încă în lucru. Investigăm cazul", ne-a declarat Vitalie Moisei, șef al Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI.

Potrivit autorului sesizării, pe data de 10 mai, fiind la volanul unui automobil, el a fost oprit de către doi poliţişti, la ieşirea din Chişinău, pentru a trece testul la alcoolemie. "Taxa lor pentru depăşirea limitei de 0.15 promile era de 200 de dolari. În cazul meu erau 0.22 promile, deci am fost forţat să achit 190 de euro. Eram singur, iar înaintea mea ei «prelucraseră» un locuitor din Odesa. Unul dintre «poliţişti» oprea clienţii, iar altul îi prelucra în maşină. Autoturismele le opreau cu mâna, epoleţi nu aveau, motivul stopării nu mi l-au spus, nu s-au prezentat”, se arată în sesizare.

Bărbatul, originar din Ucraina, adaugă că cei doi l-ar fi ameninţat că îi vor întocmi raport, că va fi nevoit să achite 20.000 de lei şi va fi lipsit de dreptul de a conduce pentru o perioadă de trei ani. "Rugămintea mea către Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova - în cazul în care aceştia într-adevăr sunt angajații de-ai săi - să poarte o discuţie cu ei. În cazul în care se dovedește că aceştia sunt impostori deghizaţi în poliție, să fie identificaţi în înregistrările video, iar suma mitei luate de la şoferi să fie preluată", conchide autorul.

Anticoruptie.md
23/05/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii