Ceban a mobilizat cinci funcționari să îl verifice pe Chironda

Ilie Gulca
17/06/2021
Viceprimarul Victor Chironda. Foto: Facebook.com

Primarul general al Municipiului Chișinău, Ion Ceban, a dispus formarea unui grup alcătuit din cinci persoane pentru a stabili de ce viceprimarul Victor Chironda a fost absent de la serviciu. Dispoziția lui Ivan Ceban a fost emisă în contextul acuzațiilor pe care le-a făcut viceprimarul la adresa arhitectului-șef Svetlana Dogotaru în procesul de pregătire a autorizației de demolare a hotelului „Național”.

Viceprimarul Victor Chironda a anunțat că a fost informat de colegii săi, funcționari ai primăriei, despre dispoziția primarului general prin care se dispune crearea „unui grup de lucru care are drept scop elucidarea circumstanțelor absenței de la serviciu a dlui Victor Chironda, viceprimar al mun. Chișinău, precum și în vederea consecințelor faptei constatate”, precizează funcționarul pe pagina sa de Facebook.  

„Îmi pare foarte rău că, în loc să inițieze investigarea unei probleme grave, precum falsificarea actelor și depășirea cu bună intenție a atribuțiilor de serviciu de către doamna Dogotaru, care ar putea duce la prejudicierea interesului municipalității, primarul a decis să mă investigheze pe mine dacă am fost bolnav de Covid.”

Viceprimarul Chișinăului, Victor Chironda, a cerut pe 15 iunie, într-o conferință de presă, demisia arhitectorului-șef al Capitalei, Svetlana Dogotaru, pe motiv că ar fi aprobat abuziv actele pentru demolarea Hotelului „Național”, decizie cu care nu este de acord.

La rândul său, Svetlana Dogotaru a spus că a acționat legal, iar actele au fost toate în ordine. „Vendeta viceprimarului e cu barbă. E campanie electorală și el ar vrea să se regăsească pe vreo listă electorală”, a spus Svetlana Dogotaru pentru Anticoruptie.md.  

Ilie Gulca
17/06/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii