CEC a decis: cele trei secții controversate din regiunea transnistreană, desființate prin vot unanim

Anticoruptie.md
15/06/2021
CIJM

Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis, marți seară, anularea deschiderii a trei secții de votare în regiunea separatistă transnistreană, două în orașul Tighina și una în satul Corjova din raionul Dubăsari, pe care Chișinăul nu le putea controla, dar pentru care care PSRM insista să rămână deschise. 

Așadar, în urma deciziei luate în unanimitate, vor fi deschise doar 41 de secții de loc, în loc de 44, și toate vor funcționa sub controlul autorităților de la Chișinău.

„Prima victorie pentru un proces electoral corect. Cele trei secții de vot deschise ilegal în regiunea transnistreană nu vor mai activa. Reiterez faptul că doar Platforma DA le-a contestat”, a scris pe pagina sa de Facebook deputatul PPDA, Dinu Plângău.

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) și Inspectoratul General al Poliției (IGP) au informat anterior CEC că subiectul deschiderii secțiilor de vot pe teritoriile necontrolate de Chișinău a fost abordat la ultima ședință a Comisiei Unificate de Control (CUC), constatându-se faptul că nu se poate asigura securitatea acestor secții de votare. 

Anticoruptie.md
15/06/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii