CEDO // Laura Codruța Kovesi câștigă împotriva României

Anticoruptie.md
05/05/2020

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a stabilit că România a încălcat dreptul la un proces echitabil și dreptul la liberă exprimare prin decizia Curții Constituționale care a obligat la demiterea Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Magistrații europeni au subliniat că actualului procuror-șef al Parchetului European i-a fost încălcate drepturile prin imposibilitatea de a contesta decizia Curții Constituționale care a condus la revocarea din fruntea DNA în iulie 2018.

Laura Codruta Kovesi a înaintat o plângere la CEDO prin care a susținut că procedura de revocare de la șefia DNA a încălcat drepturile omului pentru că nu a avut calitatea de parte în conflictul soluționat de Curtea Constituțională, nu a fost citată și nici nu a avut măcar posibilitatea de a exprima un punct de vedere în apărarea sa.

Dreptul său la libertatea de exprimare a fost încălcat deoarece a fost demisă pentru criticile, pe care le-a făcut în exercitarea obligațiilor sale pe chestiuni de interes public, scrie organizația Juriștii pentru Drepturile Omului.

Anticoruptie.md
05/05/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii