Centrul de Investigații Jurnalistice, premiat la Gala Premiilor europene pentru societatea civilă

Anticoruptie.md
12/07/2018
Delegatia UE la Chisinau

Centrul de Investigații Jurnalistice a fost premiat joi, 12 iulie, în cadrul Galei Premiilor europene pentru societatea civilă cu Mențiune specială pentru Comunicare și vizibilitate. Mențiunea specială a fost acordată pentru Campania „Banii publici sunt banii mei”, desfășurată în parteneriat cu Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă, proiect susținut de Delegația UE la Chișinău și cofinanțat de organizația Endowment for Democracy.    

Concursul Premii europene pentru societatea civilă este organizat în premieră de către Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, pentru a recunoaște și a încuraja realizările și inițiativele organizațiilor societății civile la nivel național, regional și local, finanțate de UE, care au avut un impact durabil și pozitiv asupra democrației, a dezvoltării economice și a coeziunii sociale din Republica Moldova și care au promovat valorile europene.

Prima ediție a acestui concurs a culminat cu o Gală de Premiere care a recunoscut excelența în implementarea inițiativelor societății civile finanțate de Uniunea Europeană în Republica Moldova.

Pe lângă cele cinci premii, au fost acordate câteva mențiuni speciale care vin să recunoască schimbarea promovată de societatea civilă pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor, precum și pentru o bună comunicare cu aceștia.

Campania „Banii publici sunt banii mei” a fost desfășurată în perioada 2015-2017. În cadrul Campaniei 10 organizații neguvernamentale regionale, ghidate de AGER, au monitorizat achizițiile publice în 30 de autorități publice. Echipa de jurnaliști a Centrului de Investigații Jurnalistice a realizat peste 50 de investigații jurnalistice în care a scos în vileag scheme de corupție, gestionare frauduloasă a banilor publici, interese de partid și legături dintre achizțiile publice și finanțarea partidelor politice.    

Anticoruptie.md
12/07/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii