Certificatul COVID-19, obligatoriu pentru majoritatea activităților

Ilie Gulca
22/09/2021
Ministra Sănătății, Ala Nemerenco

Certificatul COVID-19 devine obligatoriu pentru majoritatea activităților în localitățile din Republica Moldova incluse în pragul de alertă portocaliu și roșu privind incidența la noul Coronavirus.   

„Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) a considerat oportună ca pentru majoritatea activităților certificatul COVID-19 să devină obligatoriu. Certificatul COVID-19 înseamnă sau certificat de vaccinare, sau trecerea unui test, sau certificat de suportarea bolii în ultimele șase luni, sau certificat despre prezența anticorpilor în ultimele 90 de zile”, a explicat ministra Sănătății, Ala Nemerenco, miercuri, după ședința CNESP.

CNESP a stabilit numeric câte cazuri sunt pentru fiecare dintre pragurile verde, galben, portocaliu și roșu.

Alerta verde va fi stabilită pentru o incidență de infecție sub 50 de persoane la 100.000 de locuitori, galben – de la 50 la 99 de cazuri, portocaliu – de la 100 la 249 și cel roșu – de la 250 cazuri în ultimele șapte zile cumulative.

Conform altor decizii ale CNESP, elevii vor merge la școală indiferent de codul galben, portocaliu sau roșu, iar universitățile și angajații acestora urmează, după posibilitate, să își organizeze studiile și munca la distanță din cauza numărului mare de contaminări în municipiile Chișinău și Bălți.

Ilie Gulca
22/09/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii