Cetățeanul Republicii Moldova reținut de către structurile nerecunoscute de la Tiraspol a fost eliberat

Ilie Gulca
29/10/2020

Cetățeanul Republicii Moldova, angajat al autorităților constituționale, care a fost reținut în dimineața zilei joi de către structurile ,,MGB" a fost eliberat în aceste clipe. Persoana care făcea naveta tur-retur Camenca-Sănătăuca și se deplasa zilnic la serviciu și acasă este angajat al autorității de pe malul drept al Nistrului.

Datorită implicării autorităților naționale constituționale pentru soluționarea acestui caz individual, persoana a fost eliberată. Grație eforturilor și reacției prompte a Delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control, precum și altor agenții de aplicare a legii s-a reușit soluționarea imediată a acestui incident. Chișinăul condamnă acest comportament provocator și sfidător la adresa securității statului și drepturilor omului din partea Tiraspolului.

Delegația Republicii Moldova la Comisia Unificată de Control a anunțat, joi seară, despre răpirea, în dimineața zile joi, pe podul dintre localitățile Sănătăuca și Camenca, a unui cetățean al Republicii Moldova de către reprezentanții structurilor de la Tiraspol. Victima este un locuitor al regiunii transnistrene și se deplasa spre locul de muncă.

Precizăm că, în prezent, potrivit informațiilor oferite de autoritățile constituționale, doi cetățeni ai Republicii Moldova, răpiți pe 8 octombrie, sunt încarcerați de structurile de securitate de la Tiraspol.

Delegația Republicii Moldova la Comisia Unificată de Control solicită eliberarea imediată și necondiționată a tuturor cetățenilor sechestrați în Zona de Securitate și deținuți ilegal de structurile subordonate Tiraspolului.   

Ilie Gulca
29/10/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii