Cetățenii Republicii Moldova pot să facă scurte vizite în UE  

Ilie Gulca
01/07/2021
Cetățenii Marii Britanii nu pot să viziteze UE din cauza Delta, varinta foarte contagioasă a COVID-19

Republica Moldova a fost inclusă pe lista statelor cetățenii cărora au dreptul să facă vizite „ne-esențiale” pe teritoriul statelor UE. Această decizie a fost luată de guvernele UE, miercuri, în cadrul unei ședințe a ambasadorilor celor 27 de state. Din cauza răspândirii variantei Delta, cetățenii Marii Britanii, fostă țară UE, nu a fost inclusă în această listă.

Astfel, guvernele UE au convenit să adauge Canada și alte zece state în lista de state pentru care vor permite călătorii ne-esențiale (non-essential travel), spun diplomații UE, citați de Reuters.

Agenția de presă precizează că schimbările adoptate de ambasadorii celor 27 de state vor fi implementare în zilele următoare.

Cele 11 state care se află pe listă sunt Armenia, Azerbaijan, Bosnia și Herțegovina, Brunei, Canada, Iordania, Kosovo, Moldova, Muntenegru, Qatar și Arabia Saudită.

De asemenea, statelor UE le sunt recomandate să ridice gradual restricțiile pentru alte 14 state aflate pe aceeași listă: Albania, Australia, Israel, Japan, Liban, Noua Zeelandă, Macedonia de Norda, Ruanda, Serbia, Singapore, Coreea de Sud, Taiwan, Tailanda și SUA.

Regiunile administrative chineze Hong Kong și Macau sunt de asemenea incluse.

La nivel individual, statele UE pot să ceară un test negativ COVID-19 sau o perioadă de carantină.

Ilie Gulca
01/07/2021Become a Patron!

Comentarii