Chemare către toți judecătorii din țară. Urmează să aleagă un nou membru CSM

Anticoruptie.md
27/02/2024
Captură video

Vineri, 1 martie, magistrații sunt convocați la Adunarea Generală a Judecătorilor. Aceștia urmează să-și delege un coleg în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), dar și să asculte raportul instituției care le coordonează activitatea.

Conform unui comunicat al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în cadrul ședinței, Consiliul Superior al Magistraturii va prezenta un raport privind organizarea și funcționarea sistemului judecătoresc în anul 2023. În cadrul aceleiași ședințe, va fi ales un nou membru al Consiliului Superior al Magistraturii.  

În toamna anului 2021, CSM a planificat de două ori desfăşurarea Adunării generale a judecătorilor, dar s-a renunţat pe ultima sută de metri. Astfel, forumul programat pentru 1 octombrie 2021 a fost amânat pe motiv că nu a fost acordat termenul de 2 luni pentru pregătiri, iar cel programat pentru 3 decembrie 2021 nu a avut loc din cauza pandemiei de Covid-19.

Ulterior, mai mulţi magistraţi au încercat să convoace Adunarea, însă iniţiativa a eşuat din lipsă de cvorum.

În luna martie 2023, după 4 ani și mai multe tentative de a convoca Adunarea Generală a Judecătorilor, forul magistraților a adunat numărul suficient de participanți.

La următoarea ședință, din luna aprilie, au fost aleși patru magistrați  în calitate de membri în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Este vorba despre Vasile Șchiopu, Ioana Chironeț, Sergiu Caraman și Maria Frunze.  

Anticoruptie.md
27/02/2024




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii