CIJM a câştigat procesul de judecată pe care omul de afaceri Thomas Moser l-a iniţiat în urma unei investigaţii jurnalistice privind Portul Giurgiuleşti

Anticoruptie.md
10/03/2017

Centrul de Investigaţii Jurnalistice a câştigat vineri, 10 martie, în prima instanţă procesul de judecată pe care omul de afaceri Thomas Moser şi Întreprinderea cu Capital Străin Danube Logistics SRL l-au iniţiat în urma publicării unei anchete în care au fost vizaţi cei doi reclamanţi. 

Thomas Moser s-a adresat în instanţa de judecată după ce acum aproape un an Anticoruptie.md a publicat o investigaţie amplă „Steagurile false ale Republicii Moldova: conexiunea azero-olandeză”, cerând să-i fie constatată lezarea onoarei, demnităţii şi reputaţiei profesionale. Totodată, omul de afaceri a cerut obligarea portalului să dezmintă public implicarea lui Thomas Moser şi ÎCS Danube Logistics în schemele descrise în articol, dar şi să achite cheltuielile de judecată şi onorariul avocatului său.

Thomas Moser este menţionat în descrierea istoricului concesionării dubioase a Portului Giurgiuleşti, în baza unor scheme financiare alambicate. În calitatea sa de reprezentant BERD, Thomas Moser cunoştea bine toate dedesubturile afacerii Portului Giurgiuleşti. După ce au descris istoria concesionării, autorii investigaţiei s-au referit şi la înregistrarea dubioasă sub pavilion moldovenesc a unor nave străine, fapt ce a adus prejudiciu financiar şi de imagine statului. 

Magistratul Alexandru Negru, de la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani, a respins ca neîntemeiată acţiunea civilă intentată la cererea de chemare în judecată formulată de avocatul reclamanţilor. 

Centrul de Investigaţii Jurnalistice a fost reprezentat de avocatul Valeriu Pleşca, iar Thomas Moser şi ÎCS Danube Logistics de Vladislav Roşca de la Biroul Asociat de Avocaţi „Efrim, Roşca şi Asociaţii”. 

Anticoruptie.md
10/03/2017

Comentarii