CIJM inițiază o serie de instruiri pentru studenți și tineri jurnaliști interesați de jurnalismul de date

Anticoruptie.md
21/09/2016

Centrul de Investigații Jurnalistice anunță înscrierea la un ciclu de instruiri, în cadrul Clubului Jurnaliștilor de Investigație, pe jurnalismul de date, vizualizarea datelor și alte noi tendințe în mass-media.

În cadrul instruirilor, se va pune accentul pe utilizarea datelor deschise - de la extragerea acestora până la descoperirea istoriilor interesante care se ascund în spatele acestor date - lucrul cu bazele de date din Republica Moldova și cele internaționale, segregarea datelor, instrumente de căutare a informației, sprijin tinerilor interesați de data journalism. În cadrul instruirilor vor fi organizate o serie de prezentări și ateliere de lucru. Instruirile se vor axa pe utilizarea banilor publici, inclusiv achizițiile publice, finanțarea partidelor politice, integritatea demnitarilor, aspecte legate de corupție și alte chestiuni de interes public. Prezentările vor fi făcute de jurnaliști cu experiență din cadrul CIJM, dar și de experți specializați în lucrul cu datele.

Proiectul este susținut de PNUD Moldova și are ca scop creșterea abilităților tinerilor jurnaliști, precum și a studenților la facultățile de jurnalism în lucrul cu bazele de date, instrumentele de vizualizare a informației, de a deprinde modalitățile, metodele și instrumentele disponibile pentru a simplifica munca în realizarea materialelor jurnalistice dintr-o perspectivă nouă și relevantă.

Instruirile vor avea loc în fiecare zi de joi, în intervalul de timp 10.00 - 12.00 sau 15.00 -1 7.00 (ora și tematica instruirilor vor fi anunțate pentru fiecare săptămână prin e-mail participanților înscriși). Pentru că locurile disponibile sunt limitate, este nevoie ca jurnaliștii și studenții interesați de data journalism să se înscrie la instruirile CIJM. Doritorii pot trimite o confirmare cu datele de contact la adresa [email protected] Persoane de contact: Elena Moldoveanu sau Anastasia Nani.

Prima instruire va avea loc joi, 22 septembrie.

 

Anticoruptie.md
21/09/2016Become a Patron!

Comentarii