Cine este noul proprietar al Red Union Fenosa: A avut interese în Africa. Pierderile pe care le-a avut în 2016–2017

Anticoruptie.md
12/04/2019
Anticoruptie.md

Grupul energetic Naturgy a semnat acordul de vânzare-cumpărare a întreprinderilor de distribuție și furnizare a energiei electrice din Republica Moldova –  ÎCS „Red Union Fenosa” SA și ÎCS „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie” SRL – cu grupul internațional Duet Private Equity Limited din considerentul că această activitate nu mai este strategică. Finalizarea tranzacției este prevăzută până în iunie 2019, odată cu preluarea integrală a controlului de către cumpărător, se menționează într-un comunicat al companiei.

„Noul proprietar al celor două întreprinderi este compania internațională Duet Private Equity Limited, cu sediul în Londra, cu o gamă vastă de investiții în diverse tipuri de active și cu o strategie de creștere în regiune”, se menționează în același comunicat. 

Potrivit raportului financiar pentru anul 2017, directorii Duet Private Equity Limited intenționau să crească domeniul de aplicare al operațiunilor companiei, concentrându-se pe oportunitățile de investiții în Africa. „Deși cifra de afaceri a companiei a crescut ușor în 2017, până la sfârșitul aceluiași an a înregistrat o pierderi. În 2016, compania a obținut un câștig din tranzacțiile valutare în valoare de 521.510 lire, dar a înregistrat o pierdere de 234.746 de lire”, se meționează în același raport. Potrivit registrului kompany.com, Duet Private Equity Limited a fost înregistrată la 28 august 2001, numindu-se anterior INVESTORY LIMITED.

„Acest acord se încadrează în strategia de reorganizare a portofoliului de afaceri al Naturgy și revizuirea continuă a activităților sale considerate non strategice”, a explicat Grupul energetic Naturgy cauza tranzacției.

Anticoruptie.md
12/04/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii