Cine sunt apărătorii care vor da licenţe de avocat

Anticoruptie.md
23/09/2015
FOTO: Membrii Comisiei pentru organizarea concursului de alegere a membrilor Comisiei de licenţiere

Comisia de licenţiere a profesiei de avocat din cadrul Uniunii Avocaţilor are o nouă componenţă. Cei 11 membri au fost aleşi în urma unui concurs, iar hotărârea a fost publicată marţi, 22 septembrie.

Apărătorii care vor decide cine merită să ia licenţa de avocat sunt Elena Belei, Alla Chebac, Oleg Eni, Iulia Furtună, Viorel Grajdan, Vasile Guzun, Daniel Martin, Veronica Mihailov–Moraru, Ion Postu, Feodosia Tîșcic şi Laura Urschi. Opt dintre aceştia sunt avocaţi cu o vechime în domeniu de cel puţin cinci ani, iar alţii trei sunt profesori titulari de Drept cu o vechime de muncă de cel puţin cinci ani.

Totodată, au fost aleşi şi cinci membri supleanţi.

Printre cei 52 de candidaţi care s-au înscris în concurs se număra şi Gheorghe Crețu, fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Chişinău, condamnat în dosarul omorului din Rezervaţia Pădurea Domnească. 

Anticoruptie.md
23/09/2015




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii