Cine sunt noii adjuncți aleși ai procurorului general interimar

Irina Odobescu
21/10/2021
Colaj: CIJM

Eduard Bulat și Marcel Dumitraș au fost aleși, joi, noii adjuncți ai procurorului general interimar Dumitrui Robu în urma deciziei Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). În noua funcție, Eduard Bulat va fi responsabil de domeniul urmării penale, iar Marcel Dumitraș – de domeniul judiciar-penal. Ambii au fost numiți pe durata mandatului procurorului general interimar.

Reporterii Portalului Anticoruptie.md au scris în 2019 despre Eduard Bulat, pe atunci candidat la funcția de procuror general. Numele lui Bulat apare într-un articol publicat pe portalul Moldova Curată în care se menționează că procurorul investește anual sute de mii de lei în construcția unui apartament, iar sumele depășesc veniturile sale oficiale.

Este vorba despre un apartament dintr-un bloc situat pe strada Melestiu din Capitală, în care au primit locuințe, la jumătate de preţ, mai mulţi procurori. Bulat a indicat în declaraţia sa de venituri şi proprietăţi că a plătit, începând cu 2011, sute de mii de lei companiei care construia un bloc de apartamente. El a explicat că îşi achită apartamentul dintr-un împrumut pe care i l-a acordat, fără dobândă, sora sa, aflată peste hotare.

Eduard Bulat a mai apărut în lista procurorilor care dețin una sau mai multe locuinţe, dar au fost incluşi în lista beneficiarilor de apartamente la preţ preferenţial. În august  2016, Bulat a fost numit în funcția de procuror-șef interimar în Secția combaterea traficului de ființe umane în cadrul Procuraturii Generale.

În 2017, a fost numit în funcția de procuror-șef al Secției politici, reforme și management al proiectelor din cadrul Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale.

Procurorul Eduard Bulat a absolvit Facultatea de Drept de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. În august 2016, a fost numit în funcția de procuror-șef interimar în Secția combaterea traficului de ființe umane în cadrul Procuraturii Generale. În iulie 2017, a fost numit în funcția de procuror-șef al Secției politici, reforme și management al proiectelor din cadrul Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale.

Marcel Dumitraș a fost șef al secţiei judiciar-civile şi contencios administrativ, cu o experință de 26 de ani în sistemul de drept.

Irina Odobescu
21/10/2021Become a Patron!

Comentarii