Coaliția Civică pentru Alegeri Libere // Candidații la prezidențiale în mediul online: „Igor Dodon a fost favorizat de nouă ori, iar Maia Sandu – defavorizată aproximativ în jumătate”

Cătălina Boico
19/11/2020

În urma monitorizării a 12 publicații online, șase dintre care în limba română și șase în rusă Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte a constatat că Igor Dodon a fost prezentat într-o lumină favorabilă, iar contracandidata Maia Sandu, preponderent în contexte denigratoare și  negative.

„În cadrul acestei metotologii au fost folosiți indicatori cantitativi, dar și calitativi ai materialelor jurnalistice analizate. Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte a constatat că politicianul Igor Dodon a fost favorizat de nouă ori, iar Maia Sandu a fost defavorizată aproximativ în jumătate. De asemenea, a mai constatat că titlurile au fost denegratoare, expresiile calomnioase, descriminatorii,  care atentează la demnitatea omului și îndeamnă la un gest de ură", se menționează în comunicatul Coaliției.

Raportului nr. 7 de monitorizare a reflectării de către presa online a perioadei și campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale 2020 din perioada 8-14 noiembrie 2020 a fost elaborat de Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte și Asociația Presei Independente.

Cătălina Boico
19/11/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii