Colegiul disciplinar al executorilor judecătorești și-a ales președintele. Cine este acesta

Anticoruptie.md
07/06/2019

Colegiul disciplinar al executorilor judecătorești și-a reluat activitatea săptămâna curentă, odată cu intrarea în vigoare a Ordinului ministrului Justiției din 25 mai. Colegiul și-a ales organele de conducere și completele de admisibilitate. În calitate de președintă a Colegiului a fost aleasă, cu vot unanim, Svetlana Slusarenco, reprezentantă a mediului academic din domeniul dreptului.

Svetlana Slusarenco este doctor în drept, lector superior universitar la Facultatea de Drept a Universității de Stat. Este specializată în drept constituțional și contravențional. Din 1999 este membră a Uniunii Avocaților din Republica Moldova, iar din 2006 - membră a Uniunii Juriștilor din Republica Moldova.

În cadrul ședinței de constituire a Colegiului disciplinar al executorilor judecătorești au fost create și completele de admisibilitate formate din Rusu Lilia, Catan Tatiana și Botnari Veaceslav, respectiv Rusu Cristina, Furdui Ion și Vînaga Corneliu. Prima ședință a completelor de admisibilitate va avea loc la 21 iunie. 

Potrivit Legii privind executorii judecătoreşti, Colegiul disciplinar se constituie pe lângă Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești şi are drept scop examinarea cazurilor privind tragerea la răspundere disciplinară a executorului judecătoresc.

Colegiul disciplinar este format din șapte membri, dintre care trei membri desemnaţi de Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești, doi membri desemnați de Ministerul Justiţiei, un reprezentant al mediului academic din domeniul dreptului şi un reprezentant al societăţii civile. Mandatul membrului Colegiului disciplinar este de doi ani de la desemnare. Un membru al Colegiului disciplinar poate fi desemnat cel mult pentru două mandate consecutive. 

Anticoruptie.md
07/06/2019

Comentarii