Comisarul european pentru Justiție, după întâlnirea cu Maia Sandu: „Am văzut un angajament puternic pentru restabilirea respectului pentru statul de drept”

Marcela Meglei
19/01/2021

Comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders, s-a arătat încântat după întrevederea cu președinta Maia Sandu să vadă un angajament puternic pentru restabilirea respectului pentru statul de drept. Oficialul a asigurat-o că Uniunea Europeană va continua să ofere sprijin Republicii Moldova.

„Am discutat despre reformele în domeniul justiției și lupta împotriva corupției - cheia spre dezvoltare și prosperitate. Am fost încântat să văd un angajament puternic pentru restabilirea respectului pentru statul de drept. Uniunea Europeană va continua să ofere sprijin Republicii Moldova”, se arată în mesajul lui Didier Reynders de pe Twitter, postat după întâlnirea cu Maia Sandu.

La rândul său, lidera de la Chișinău a declarat că, în cadrul întrevederii, a accentuat necesitatea de a implementa o reformă reală a justiției, care să permită dezvoltarea Republicii Moldova. „Lupta împotriva corupției și crearea unor instituții puternice și independente reprezintă premisa de bază a îmbunătățirii vieții cetățenilor noștri. Comisarul Reynders m-a asigurat că Uniunea Europeană va susține și în continuare parcursul nostru european prin sprijinirea reformelor și eforturilor noastre în edificarea unui stat modern, european și prosper”, se arată în mesajul Maiei Sandu.

Amintim că în perioada 18-19 ianuarie Maia Sandu se află la Bruxelles, în prima vizită oficială

Marcela Meglei
19/01/2021

Comentarii