Comisia specială a decis. Cine este candidata care a trecut preselecția pentru conducerea Procuraturii Anticorupție

Mădălin Necșuțu
18/05/2022

Veronica Dragalin a trecut, miercuri, etapa de preselecție în cadrul concursului la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție. Ca procedură, urmează ca CSP să finalizeze selecția și după o vor propune pe  Veronica Dragalin pentru numire.

Pe lânga Veronica Dragalin, la această poziție au mai candidat Adrian Bordianu, Victor Brînză și Octavian Iachimovschi. Comisia specială s-a convocat în ședință închisă, în format on-line, pe platforma ZOOM, condorm procesului verbal al ședinței de miercuri.

Portalul Anticorupție.md a scris anterior despre faptul că Veronica Dragalin a plecat împreună cu părinţii din Republica Moldova încă din fragedă copilărie, după clasa întâia. Clasa a doua o continuă în Italia, iar clasele a treia şi a patra le termină în Germania. Când avea 11 ani, Veronica Dragalin ajunge cu familia în Statele Unite ale Americii.

Acolo, mama sa, Elena Dragalin, se remarcă printr-o activitate fructuoasă în consolidarea relaţiilor moldo-americane. Basarabeanca a fondat Moldova-AID care organizează anual forul cunoscut sub denumirea Convenția moldo-americană, cu participarea delegaţilor din partea instituțiilor guvernamentale americane și din Republica Moldova, precum şi a reprezentanţilor diasporei moldoveneşti în SUA.

Veronica Dragalin că în 2008 a absolvit facultatea de biologie şi chimie la Universitaea din Durham, Carolina de Nord, iar în 2011, facultatea de drept la Universitatea din Virginia.

Ulterior, Veronica Dragalin a avut o carieră proeminentă, ajungând în cele din urmă procuroră adjunctă a Statelor Unite ale Americii în secția de corupție publică și drepturi civile din biroul procurorului american din districtul central al Californiei.

Candidata este deţinătoarea a mai multe premii obţinute pe parcursul carierei sale, cum ar fi premiu„Cazul Anului” din partea Biroului Alcool, Tutun, Arme și Explozibili şi Premiul Directorului FBI. Este nominalizată la Premiul Național pentru Tânărul Avocat Federal şi la Premiul Procuror de Prim Rang pentru femeile din forțele federale de justiție.

Pe lângă limba maternă, româna, Viorica Dragalin vorbeşte încă cinci limbi: engleza, spaniola, rusa, germana şi italiana.

Mădălin Necșuțu
18/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii