Compania aeriană Fly One, amendată cu 50.000 de lei

Anticoruptie.md
20/03/2020
Foto: Mihai Armas / Airbus A320 Fly One

Compania aeriană Fly One a fost amendată cu 50.000 de lei pentru încălcarea regulilor impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului de tip nou, după ce a adus miercuri în Republica Moldova doi cetățeni ai Ucrainei cu ruta Sharm-El-Sheikh – Chișinău. 

Inspectoratul  General al Poliției de Frontieră a comunicat că Fly One a efectuat un zbor charter cu scopul de a aduce a celor doi cetățeni moldoveni, aflați la odihnă în Egipt.

„Pentru ignorarea prevederilor Hotărârii privind evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, în privința companiei aeriene a fost întocmit proces-verbal cu privire la contravenție în baza art.761 alin. (1) Cod Contravențional „Nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a pus în pericol sănătatea publică”, cu aplicarea amenzii în mărime de 1000 de unități convenționale, ce constituie 50 000 lei”, se arată în comunicatul Inspectoratului.

Amintim că la 17 martie a fost sistat traficul aerian prin punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău, indiferent de direcție intrare sau ieșire din Republica Moldova. Însă a rămas posibilă efectuarea unor zboruri private/charter, pentru a permite autorităților din Republica Moldova, dar și altor state, de a evacua cetățenii săi din zonele afectate de noul Coronavirus.

Totodată, începând cu data de 17 martie 2020, se interzice autorizarea trecerii frontierei de stat a cetățenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova. Această restricție nu se referă la cetățenii străini și apatrizii domiciliați sau cu ședere permanentă/temporară, conducătorii auto și personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajele aeronavelor/navelor și brigăzilor garniturilor de tren. La fel, excepție fac membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizaţiilor/misiunilor internațional și membrii de familie ale acestora. Intrarea în Republica Moldova a altor categorii de cetățeni străini se va autoriza urmare a coordonării cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Compania Fly One aparține familiei  deputatului PDM Vladimir Cebotari, fost ministru al Justiției. 

Anticoruptie.md
20/03/2020

Comentarii