Concurs cu nereguli la Moldatsa. Directorul Agenției Proprietății Publice, acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu

Irina Odobescu
19/11/2019
Procuratura.md

Directorul general al Agenției Proprietății Publice este acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu la aprobarea Regulamentului de desfășurare a concursului pentru ocuparea funcției vacante de administrator al Î.S. Moldatsa, anunță într-un comunicat Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Cauza contravențională a fost expediată în instanța de judecată.

Potrivit procurorilor, directorul general este acuzat că a dispus aprobarea Regulamentului de desfășurare a concursului pentru ocuparea acestei funcții vacante și, corespunzător, desfășurarea concursului pentru ocuparea acestei funcții – atribuție care, potrivit Legii,  îi revine Guvernului.

În consecință, procurorii PCCOCS, fiind sesizați, au întocmit o cauză contravențională pe numele acestuia, iar în rezultatul investigațiilor inițiate de procurori, concursul a fost anulat.

Ulterior, procurorii au remis cauza contravențională în instanță și au solicitat sancționarea conducerii Agenției, prin amendarea directorului cu 4.500 lei și prin aplicarea interdicției de a desfăşura activitate cu funcții de răspundere în cadrul întreprinderilor, instituţiilor, organizaţiilor de stat sau a administraţiei publice locale ori într-o subdiviziune a lor, pe un termen de 1 an. 

Irina Odobescu
19/11/2019Follow us on Telegram

Comentarii