Un nou concurs cu un număr mare de candidaţi pentru patru locuri vacante la Judecătoria Chişinău

Anticoruptie.md
01/12/2017
Câştigătorii concursurilor vor fi desemnaţi de CSM. Foto: Radio Chişinău

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) desfăşoară un nou concurs pentru patru posturi vacante la Judecătoria Chişinău. În cursă s-au înscris 17 persoane, doi judecători şi 15 candidaţi la funcţia de magistrat. La alte trei concursuri, cele pentru suplinirea locurilor vacante de magistrat la Judecătoria Cimișlia, Căuşeni şi Curtea de Apel Comrat, participă doar câte un candidat. 

Ana Cucerescu de la Judecătoria Bălţi şi Maria Tertea de la Judecătoria Căuşeni sunt singurele magistrate care participă în concursul pentru funcţiile vacante de la Judecătoria Chişinău. Restul 15, absolvenţi ai Institutului Naţional al Justiţiei sau procurori, sunt candidaţi la această funcţie. Valeriu Cârlan candidează şi la singurul loc vacant de magistrat de la Judecătoria Cimişlia, el fiind singur în cursă. La Judecătoria din Căuşeni candidează doar Svetlana Bragarenco, iar la Curtea de Apel Comrat doar Victor Potlog, la ambele instanţe la fel fiind vacant câte un loc. După ce CSM va selecta candidaţii, aceştia vor fi propuşi preşedintelui Republicii Moldova.

Candidaţii la cele patru funcţii vacante de la Judecătoria Chişinău. Sursa: csm.md 

Nu este prima dată când la concursurile pentru funcţiile vacante de magistrat la Judecătoria Chişinău se înscrie un număr mare de candidaţi. În iulie 2017, de exemplu, la unul dintre concursuri s-au înscris 23 de persoane pentru trei locuri vacante. În octombrie, 27 de candidaţi au intrat în cursa pentru cele cinci locuri vacante de la instanţa de fond din Chişinău.

Anticoruptie.md
01/12/2017




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii