Congresul Uniunii Avocaților. Alegerea noului președinte al Uniunii, pe ordinea de zi

Anticoruptie.md
04/10/2019
Foto: uam.md

Congresul Uniunii Avocaților din Republica Moldova (UAM) are loc în aceste momente. Pe ordinea de zi este inclusă alegerea unui nou președinte al Uniunii, precum și alegerea componenței Comisiei pentru etică şi disciplină.

La funcția de președinte al UAM aspiră cinci candidați. Este vorba despre Emanoil Ploșnița, actualul președinte al UAM, care aspiră la un nou mandat, Vitalie Țaulean și Victor Panțîru, Angela Istrate și Dorin Popescu.

La concursul pentru cele șase fotolii de membru al Comisiei de etică și disciplină din cadrul UAM candidează 14 avocați: Irina Sîrbu-Beșliu, Veaceslav Pascari, Violina Munteanu, Oleg Mancevschi, Andrei Donică, Igor Coban, Corneliu Pascari, Ana Beriozchin, Cristina Sultan, Mihail Prepelița, Anatolie Barbacar, Mihail Gafton, Petru Bobu și Zinaida Lupașcu. Ultimii patru au deținut calitatea de membru al Comisiei și până în prezent.

Comisia pentru etică și disciplină a UAM este constituită din 11 membri. Dintre aceștia, șase sunt aleși la Congrsul Avocaților, iar alți cinci sunt delegați de barouri.

Anticoruptie.md
04/10/2019

Comentarii