Control la Moldsilva, urmare a unei sesizări de pe portalul Anticoruptie.md

Anticoruptie.md
12/12/2016
monitorulcj.ro

Agenția Moldsilva s-a autosesizat în cazul defrișărilor de pădure din preajma satelor Verejeni și Lencăuți din raionul Ocnița. Instituția a dispus investigarea cazului după ce pe adresa Centrului de Investigații Jurnalistice a ajuns o scrisoare a locuitorilor din cele două sate, adresată Centrului Național Anticorupție. Oamenii cer să fie oprite defrișările de pădure din jurul localităților.

Mihai Pașcovschi, directorul general adjunct al Moldsilva, i-a cerut șefului gărzii forestiere din cadrul serviciului silvic, Petru Rabii, să cerceteze situația de la Verejeni și Lencăuți și să informeze CIJM despre rezultatele verificărilor.

În demersul lor către CNA, sătenii din cele două localităţi susţin că, de doi ani de când a fost pus în funcție, actualul pădurar și rudele sale au tăiat masiv copacii sub protecția angajaţilor de la Moldsilva Edineț. Autorii scrisorii spun că au trimis, încă anul trecut, o sesizare către directorul general al Moldsilva. Ulterior, defrișările s-ar fi însă intensificat, fiind tăiat chiar și singurul stejar din pădure, care era protejat de lege. Scrisoarea a fost publicată pe Harta Corupției de pe portalul Anticoruptie.md.

Contactat de CIJM, Mihai Pașcovschi a declarat că, deocamdată, nu știe detalii legate de scrisoarea respectivă și că a dispus verificări și în acest sens. La rândul său, directorul Moldsilva Edineț, Valeriu Svistun, ne-a declarat că de când se află în funcție nu a auzit niciodată despre tăieri ilegale sau alte încălcări la Verejeni și Lencăuți. Svistun a menționat că a primit luni, 12 decembrie, dispoziția de la centru și a trimis un grup de inspectori la Ocnița pentru a verifica situația, iar mâine după masă ne va informa despre constatările făcute.

Anticoruptie.md va monitoriza acest caz.

Anticoruptie.md
12/12/2016
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii