Cornel Furculiță și Pavel Voicu ar putea fi cercetați de Procuratură. Aceștia ar fi mușamalizat un dosar penal

Irina Odobescu
09/11/2020
Foto: captură privesc.eu

Deputatul socialist Corneliu Furculiță s-ar fi implicat pentru a-și scăpa nepotul de dosar penal, după ce acesta a fost prins de agenții de patrulare în stare de ebrietate la volan. În cazul respectiv ar fi implicat și ministrul de Interne, Pavel Voicu. Cel puțin, asta reiese din înregistrările telefonice publicate de NordNews, în cadrul unei anchete jurnalistice. Deputatul PAS, Lilian Carp, cere anchetarea lui Furculiță și a lui Voicu, pentru trafic de influență și abuz de serviciu. Carp a depus un demers la Procuratura Generală.

„Solicit Procuraturii Generale să investigheze acțiunile ce depășesc în mod vădit limita de competență, săvârșite de Corneliu Furculiță, făcând uz de statutul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, cu participarea și implicarea ministrului de Interne, Pavel Voicu, care cad sub incidența Codului Penal al Republicii Moldova. Sunt convorbiri telefonice ale lui Corneliu Furculiță și ale soției acestuia, care l-au instruit pe tânăr ce trebuie să facă pentru a nu fi tras la răspundere penală. Totodată, este o convorbire telefonică dintre tânăr și ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, care se prezintă drept Pavel și spune că are numărul de telefon de la Cornel Dmitrevici. Aceste acțiuni constituie componența infracțiuni de abuz de putere sau serviciu și exces de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu ce necesită investigate de autoritățile competente de drept”, a spus Lilian Carp într-o conferință de presă organizată luni. 

Carp a mai solicitat demararea procedurilor de ridicare a imunității deputatului Corneliu Furculiță și de obținere a acordului organului legislativ pentru investigarea penală și tragerea sa la răspundere.

Într-un articol publicat de NordNews sunt prezentate mai multe înregistrări audio în care un tânăr se laudă unui amic că un oarecare Cornel, care îi este rudă, a fluturat cu legitimația de deputat în fața polițiștilor, după ce aceștia l-au oprit la ieșirea din Chișinău și l-au supus testului de alcoolemie. Ar fi vorba despre Sergiu Gorea, nepotul familiei Furculiță. Dintr-o altă înregistrare reiese că în rezolvarea acestui caz s-a implicat și ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu. Acesta l-ar fi sunat pe tânăr, prezentându-se „Pavel” și spunându-i că are numărul lui de la Cornel Dimitrievici, ca să-l întrebe mai multe detalii despre caz, pentru a rezolva situația.

Irina Odobescu
09/11/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii