Coronavirus // 107 cazuri de infectare și șase decese în ultimele 24 de ore

Irina Odobescu
29/06/2020
MSMPS

107 cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate luni după analiza a 745 de probe în laborator. Bilanțul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus ajunge la 16.357. Totodată, au fost testați pozitiv încă cinci lucrători medicali, iar șase persoane și-au pierdut viața în urma complicațiilor cauzate de noul tip de coronavirus.

Datele Ministerului Sănătății Muncii și Protecției Sociale arată că a fost înregistrat un singur caz de import. Cele mai multe teste pozitive au fost localizate la Chișinău – 43 de cazuri. În regiunea din stânga Nistrului – opt cazuri, Drochia, Edineț, Sângerei și Soroca – au fost confirmate câte cinci cazuri, Bălți și Cahul – câte patru cazuri, Căușeni, Criuleni și Hâncești – câte trei cazuri, Anii Noi, Florești, Ocnița, Strășeni și Vulcănești – câte două cazuri, Cantemir, Ceadâr-Lunga, Comrat, Dubăsari, Glodeni, Nisporeni, Taraclia, Telenești și Ungheni – câte un caz.

Din cele 107 cazuri noi, cinci sunt lucrători medicali – patru asistenți medicali și o persoană din rândul personalului auxiliar.

Totodată, azi și-au pierdut viața șase persoane, în urma complicațiilor cauzate de infecția Covid-19. În acest moment bilanțul deceselor ajunge la 536.

Irina Odobescu
29/06/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii